Bij de bezichtiging begon de radiator (tot verbazing van de verkoper ;) ) hevig te lekken.
De radiator bleek helemaal op te zijn. Als ik met mijn vinger de lamellen aanraakte, verpulverden deze helemaal. Er moest dus snel een nieuwe in komen.
Via marktplaats had ik een nette vervanger geregeld die ik voorzien had van een nieuw verflaagje.
Ontdanks dat de radiatoren exact hetzelfde zijn, was de zojuist aangekochte van een oude model 508, welke voorzien is van een metalen windgeleiderkap, die van mijn bus heeft een kunstof kap. Het bleek niet mogelijk te zijn om de metalen kap te laten zitten en de radiator in te bouwen omdat ook de fan afwijkt. Deze is bij mijn bus van kunstof ipv metaal en heeft een iets andere maat. Het verschil tussen beide kappen is op een van de foto’s goed te zien, er zit een uitsparing aan de onderzijde van de kunstof kap welke essentieel is om ‘m in te bouwen bij een kunstof fan.

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op donderdag 3 maart 2011 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG