Vandaag is het tussenlager van de cardan-as (ookwel brillager genoemd) gemonteerd (zie ook vorig bericht). Mijn monteur had de grootste moeite om het orginele lager te verwijderen van de as. Met een brander is alles uiteindelijk gloeiend heet gestookt en kon het lager verwijderd worden.
Het bonken is nu weg, echter ervaar ik nog wel trillingen in het stuur op hoge snelheid, wat ik tot een aantal maanden terug ook nooit ervaren heb. Mijn voorbanden zijn scheef (aan de binnenzijde) afgesleten en dit kan duiden op een verkeerde uitlijning van de voorwielen. Ik heb inmiddels nieuwe voorbanden incl. nieuwe wielen en ga spoedig een afspraak maken om de bus uit te lijnen.

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op zondag 1 februari 2009 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG