Ik probeer mijn berichten wat te orderen op onderwerp. Een enkel bericht met de inbouw van het interieur zou wel erg groot worden en lang op zich laten wachten, daarom bij deze deel 1 van de interieurbouw.

Ik ben begonnen met de 2 persoons dinette.
Hier is de vloer iets verhoogd om aan te passen aan de hoogte van de draaibare bestuurdersstoel. Hieronder geeft een klepje toegang tot een lage bergruimte. Dacht hier eerst een klein tafeltje in kwijt te kunnen, maar daarvoor is het toch te klein. Bergruimte heb je echter nooit teveel.
Onder de zitting van het bankje komt de woondeelaccu, omvormer, acculader etc..
Hier wil is makkelijk bij kunnen, het bankje heb ik zo gemaakt dat deze in zijn geheel van zijn plaats genomen kan worden en ik zo optimaal bij de accu kan. Boven de (geplande) accu had ik nog zo’n 20 cm ruimte. Ik heb hier een lade gemaakt in het bankje (handig voor schoeisel?). De gebruikte rail kan 100% naar buiten getrokken worden en vergrendelt in de dichte positie met een klik (ooit gekocht voor 3 euro bij de kringloopwinkel :-) )

De hoge kast zal onderin ruimte bieden aan de staande LPG fles (links) en mijn gereedschapskist (rechts). Door deze verdeling zullen de twee deurtjes straks niet exact even groot zijn, maar functie gaat hier boven vorm vind ik.
Daarboven een grote lade, wederom met de vergrendelende laderails zoals hierboven omschreven. Hier zal o.a. de bestekbak zijn plek vinden. In de overige ruimte in de kast  komen nog legplanken.

Achter de hoge kast heb ik een laag kastje gemaakt, Ik besloot er een simpele deksel op te maken zodat er een grote bergruimte ontstaat voor bijv. dekens, jerrycan, verzin het maar..
Heb ergens nog een wild plan om hier ooit een houtkachel te maken  in de toekomst. De dekenkist zal dan moeten wijken. (als het hier ooit van komt)

Alle deurtjes van de kastjes zal ik pas op het laatst maken. Ik denk dat dat efficient werkt en dan ook een uniforme constructiemethode kan aanhouden. Deurtjes wil ik maken van 6mm populieren multiplex met een lijst voor de stevigheid.

Toen ik de hoge kastwanden (9mm) maakte heb ik ook meteen de wanden voor de toiletruimte gemaakt. Het profiel van de bolle wanden en dak van de bus blijkt overal weer net iets anders te zijn, dus 1-op-1 overnemen kon ik het niet. Ik heb toen een reeds gemaakte wand neergezet op de plek voor een nog te maken wand en de daar ontstane spleten ‘dichtgeplakt’ met tape. De nieuwe wand kon ik zo eenvoudig uittekenen op een plaat multiplex, zie foto’s.

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op zondag 19 augustus 2012 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG