Het was weer APK-tijd. Omdat mijn vaste APK adresje op vakantie was en ik hier echt op wilde wachten, heb ik een paar weekjes zonder APK gereden – oeps -.
Mijn APK-station is echter wel een aanrader voor iedereen die een oude dubbelluchter rijdt. De keurmeester heeft veel ervaring met deze bussen en is op de hoogte van de gebruikelijke nukken van de bussen, zoals het welbekende remverschil tussen links en rechts. (www.apkaalstwaalre.nl)

Toen het APK station weer open was, heb ik me snel gemeld (afspraak niet nodig). Net als vorig jaar een klein wonder; Het remverschil tussen links en rechts was nihil :)
Ontdanks dat de bus (en remmen) maanden lang flink op hun donder hebben gekregen in de bergen van Oostenrijk, is het busje weer gekeurd, zonder aantekeningen.

Omdat de bus ouder is dan 30 jaar en onder de 35oo kg weegt, is de APK tegenwoordig 2 jaar geldig voor de bus. Geweldig!

Leuk is ook een gesprekje met diegene die ook voor APK stond te wachten met een Landrover Discovery uit 2003. “Hoezo hoef jij geen roetmeting te ondergaan?”, en “APK twee jaar geldig, kan dat voor mij ook niet?”. Haha, nee dus…

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op zaterdag 23 augustus 2008 , Diversen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG