Met name als ik scheef een stoeprandje oprijd (wat altijd gebeurd als ik thuis mijn bus parkeer) hoorde ik de laatste tijd een ‘knak’ geluid. Nadat ik eens onder mijn bus had gekeken zag ik dat het rubber van de stabilisatorstang aan de rechter zijde geheel ontbrak!
Ik heb een nieuw setje besteld bij Roadhouseparts zodat ik dat euvel snel kon fixen.
Vervangen van de rubbers is makkelijk te doen, er staat geen spanning op de stang ofzo, dus deze laat zich makkelijk verwijderen en weer monteren.

De grote rubbers klem je gewoon om de stang heen, metalen kap erop, C-bout eromheen en weer aandraaien. (Na een dagje rijden nog eens aantrekken!)
De kleine rubbers zitten geperst en vergen wat meer inventiviteit en geduld. Ik heb deze uiteindelijk met behulp van een bankschroef en een paar overmaatse doppen ertussen erin weten te persen. Dit is wel vrij lastig

Artikel bij Roadhouseparts: V-03-010

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op donderdag 14 juni 2012 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG