Mijn Omnistor ‘Light’ luifel (zo licht is dat ding echter helemaal niet) heb ik van de Hanomag meegenomen. De rail waaraan de luifel gemonteerd was heb ik op de Hanomag laten zitten.
Gelukkig was de juiste rail vinden geen probleem bij de Kampeermarkt, echter deze hadden ze enkel in 2,5 meter terwijl het luifel 3 meter breed is. Na montage zal het luifel dus aan weerszijden 25 niet ‘ondersteund’ worden wat me niet zo’n ramp lijkt.

Een luifel monteren, dat is toch puntje afwerking van je camperbusje?
Op dit moment kan ik nog aan de binnenzijde van de metalen wanden van de bus, ik ben nu dus in staat om de klinknagels ook aan de binnenzijde een flinke dot sikaflex kit te geven zodat het jarenlang gegarandeerd waterdicht is.
De geboorde gaten (5mm) voor de klinknagels heb ik een likje roestwerende primer gegeven en een dun cirkeltje kit eromheen.

Het luifel is nog niet gemonteerd, dit wil ik eerst in de lak zetten (dezelfde kleur als de bus).
Update volgt..

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op zondag 6 mei 2012 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG