Het dak van mijn Hanomag werd gesierd door een KingPing dakrek dat ik verlengd en verhoogd had, zie eerder verslag.
Voordat het dakrek op mijn 508 geplaatst kan worden, zal ik het echter wederom moeten aanpassen. De ruimte tussen dakrek en dak is zo’n 2 centimeter, aanwezige dakluiken moeten dus ruimte krijgen tussen de liggers van het dakrek in.
De 508 heeft 3 dakluiken, ik heb uiteindelijk 2 liggers weggehaald en daarvoor een nieuwe geplaatst. Tevens heb ik een ‘hap’ uit de voorzijde van het dakrek gemaakt om plaats te maken voor het voorste dakluik.

Zo, dakrek aangepast, hoppa, het dak op.. helaas!
De klemmen die onder de dakgoot moeten grijpen ben ik kwijt :-( Mezelf kennende heb ik ze netjes in een doosje gestopt en deze zorgvuldig opgeborgen, dus ze komen wel weer boven water. Dakrek (en dus ook de klemmen staan reeds meer dan een jaar te wachten op de 508, te lang voor mijn geheugen dus :-D

Als het dakrek uiteindelijk geplaatst gaat worden weer een update natuurlijk..

 

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op dinsdag 24 april 2012 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG