Bij de inrichting die ik voor ogen heb heb ik ook twee kleine raampjes gepland vlak achter de portieren. Aan de rechterkant zit het raampje ter hoogte van de keuken, aan de linker zijde zit het raampje bij de zithoek geplaatst.
De exacte plek van de raampjes is niet vastgelegd door de maten van het interieur, maar hoe het er aan de buitenkant uitziet. Dit klinkt misschien gek, maar als ik het raampje voor de zithoek ‘ergonomisch’ zou plaatsen, zou deze een stuk lager zitten wat ik er niet uit vind zien. Ik wil de bovenrand van de raampjes gelijk houden aan de bovenrand van de ramen achter.
Ook zijn de raampjes klein, 50x30cm, omdat ik de look van de bus niet al te veel wil aantasten.

Het plaatsen van de raampjes was vrij eenvoudig. Enkele dingetjes:

  • Hoe kan je nu exact je metingen aan de binnenzijde overbrengen op de buitenzijde voor het zagen? Boor op een van de ┬áranden een klein gaatje ter orientatie!
  • Raampjes waren op=op aanbieding bij De Wit in Schijndel. Ze werden geleverd met onbruikbare bevestigingsbeugels, duidelijk niet voor dit type raampje. Ik besloot daarom gaatjes in het kozijn te boren zodat ik de raampjes met RVS schroefjes in de carrosserie kan vastschroeven. (Voor het kitten eerst gaatjes voorboren en raampjes passen!)

Gebruikte kit: Sikaflex 221
Raampjes: TBK klapraam

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op zaterdag 14 april 2012 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG