Mijn oude mistlampen heb ik meegenomen van de Hanomag naar deze bus. Op de Hanomag waren ze echt onmisbaar, de koplampen geven simpelweg te weinig licht als er geen straatverlichting was. De 508 heeft modernere H4 lampen en deze geven een berg licht, maar toch installeer ik mijn oude mistlampen ook.
De voorbumper bevat reeds 2 gaten die duidelijk al eerder voor dit doel gebruikt waren. Zelf had ik de lampen liever net iets verder naar binnen geplaatst, nu zitten ze recht onder de koplampen.

Voor de aansturing heb ik zitten denken of ik gebruik ga maken van relais of niet.  Als ik alle aansluitingen goed verzorg (krimpen en solderen) en bovendien een goede draaddikte gebruik (en de juist gezekerd!) lijkt het me overbodig om relais te gebruiken.

De orginele vierkante drukknoppen in het dashboard zijn schaars en bovendien duur (8 euro p/st), tevens heb ik er nog een liggen die niet betrouwbaar werkt. Ik heb besloten om zelf een paneeltje te maken voor de mistlampen, mistlamp achter en werklamp achter (beide laatste nog te monteren).

Ik ben tevreden over het resultaat, echter het paneeltje had netter gekund. (Ik had er ook niet met schuurpapier aan moeten komen..)

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op donderdag 15 maart 2012 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG