De oude vloerbedekking had zichtbaar zijn beste tijd gehad, en omdat we een hond hebben is vloerbedekking in de bus niet het meest praktische. Eruit dus!
Uiteindelijk waren het twee lagen vloerbedekking die ik uit de bus gehaald heb. Deze lag direkt op de houten ‘buiten’ vloer, veel isolatie heeft het dus niet gehad.

Ik besloot tot het leggen van zeil op de vloer wat makkelijk schoon te houden is met een hond. De oude vloerbedekking heb ik als mal gebruikt, zodat het pas maken van het zeil veel eenvoudiger werd.
Omdat ik ook nog enige isolatie onder de vloer wil, heb ik een aantal opties bekeken. De hoogte van het isolatiemateriaal mag niet meer zijn dan een mm of 5, anders gaat de toiletdeur niet meer open. Ook wil ik geen hoge rand hebben bij de achterzijde van de bus.

In eerste instantie had ik stijve isolatieplaten gekocht bij de bouwmarkt. Deze goedkope platen zijn bedoeld voor onder tegelvloeren en vederlicht. Helaas bleek het geen goede keus om onder zeil te gebruiken. De schuimplaten worden ingedrukt door het gewicht van je voeten, en bij het gebrek aan veerkracht blijft de plaat ingedrukt liggen. Weg isolatie dus.

Uiteindelijk heb ik isolatiemateriaal van de rol gekocht bij de Kampeermarkt. Dit materiaal is wel veerkrachtig, en zorgt er dus wel voor dat je op een licht verende vloer loopt, maar ook blijft isoleren.
Om er voor te zorgen dat het kromme materiaal (komt immers van de rol) goed blijft liggen op de vloer, heb ik het licht vastgelijmd met spuitlijm. Zo kan het altjid nog los als het moet. Het zeil ligt los hier bovenop wat ook prima blijft liggen.

p1010038.jpg

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op donderdag 10 januari 2008 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG