Omdat ik reeds lampjes gemaakt heb die aan gaan bij een geopende portier of achterdeur, is het meeste werk voor het inbouwen van mijn alarm al achter de rug! :)

Ik had een oud alarmpje met afstandsbediening op zolder liggen. Dit alarm reageert op schokken, verandering in hellingshoek (bij wegslepen) en bij plotselinge spanningsval. En juist dat laatste gebeurt er wanneer er een lampje aan gaat. (Je moet natuurlijk wel het lampje en het alarm voeden met dezelfde accu!)

Het enige dat ik nu nog hoefde te doen is het alarm een plekje en spanning geven. Onder de motorkap heb ik het alarm met behulp van een aluminium beugeltje gemonteerd. Alle voedingsdraden zijn onzichtbaar en gaan direct door het schutbord heen, waardoor doorknippen vanuit de motorruimte onmogelijk is.

Om ook de knipperlichten van de bus op te laten lichten bij het in- en uitschakelen van het alarm en tevens wanneer het alarm afgaat dien ik nog een eenvoudige plek te vinden om de het alarm te verbinden met de knipperlichten. Dit punt heb ik gevonden achter het dashboard bij de kabelboom die vanaf de ‘richtingaanwijzer-hendel’ komt. Hier kon ik eenvoudig het signaal voor het linker en rechter knipperlicht aftakken.

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op woensdag 9 januari 2008 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG