Omdat ik bezig ben de gehele bus te voorzien van een nieuwe laklaag mogen de wielen niet overgeslagen worden. Deze zagen er verroest uit. Door goede ervaringen met Hammerite lak op de velgen van mijn Hanomag bus viel hierop wederom de keuze.

1- Schuren met een staalborstel op de boormachine en een handstaalborstel
2- Heel secuur afplakken van de band, net naast de velg. Een goede, proffesionele afplak uit de autospuitbranche vereenvoudigd dit omdat deze minder snel scheurt en beter op rubber hecht dan traditionele schilderstape.
3- Maken van 4 mallen uit opengeknipte vuilniszakken met behulp van een zelfgemaakte passer met een watervaste stift erin. Maak de diameter minimaal 2 cm groter dan de velg je hebt ook nog ruimte nodig voor de tape!
4- Mallen met tape bevestigen. Dit hoef niet meer zo secuur te gebeuren omdat je stap 2 al gedaan hebt. Het gaat dan ook erg snel
5- Lakken van de velgen met Hammerite, hoogglans zonder hamerslag-effect
6- Na een uurtje een tweede laag aanbrengen
7- Na volledige uitharding heb ik nog twee lagen blanke lak gespoten (belangrijk; moet ook hammerite blank lak zijn!)

 

UPDATE:
Ik vond nog een aantal fotootjes van het lakken van de velgen van de Hanomag. (de zilvergekleurde)  Hier heb ik de velgen schoongeborsteld met een staalborstel en ontvet met remmenreiniger. Vervolgens 2 lagen Hamerite verf erop en als laatste een paar lagen Blanke lak. Dit laatste is heel belangrijk! De blanke lak zorgt ervoor dat vuil zich niet kan hechten op de onderliggende verflaag, de velgen blijven langer schoon en beter schoon te maken. Merk op dat je Hamerite blanke lak moet gebruiken op Hamerite verf, andere blanke lak  kan een chemische reactie tonen i.c.m. Hamerite verf.

 

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op vrijdag 16 september 2011 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG