Ik heb lang gedacht dat ik zo’n ding nooit zou aanschaffen. Ik wilde alles op 12 Volt laten draaien in mijn bus. Toch ben ik daar wel op terug gekomen. Voor veel dingen zijn wel 12 volt oplossingen te vinden, maar die kosten weer veel geld. Ook kun je af en toe ineens een 220 volt apparaat bij je hebben die je toch heel even graag zou willen aansluiten.
Neem nu bijvoorbeeld het accu-ladertje voor een digitale fotocamera. Een 12 volt variant heb ik nog niet gezien.

Toch maar op zoek naar een omvormer. Voor een accu-ladertje voor een camera hoeft ie niet veel vermogen te hebben, maar wie weet wat ik er in de toekomst op aan wil sluiten..?
Er zijn twee typen omvormers te krijgen: Gemodificeerde blokgolf, of zuivere sinus omvormers. Ik wil hier nu niet te technisch op in gaan, maar het komt er op neer dat een gemodificeerde blokgolf een benadering is van een zuivere sinus zoals ie ook thuis uit het stopcontact komt.
Er zijn apparaten die niet tegen een gemodificeerde sinus spanning kunnen. Ze werken dan niet of kunnen zelfs kapot gaan. Bekende voorbeelden hiervan zijn het Senseo koffie-apparaat en diverse snelladers van accu’s.

Simpel, dus je koopt een zuivere sinus omvormer?
Ja, ware het niet zo, dat deze een stuk duurder zijn. Ik ben op zoek gegaan naar een zuivere sinus omvormer met een behoorlijk vermogen voor een mooie prijs.
Uiteindelijk had ik een 800W omvormer gevonden bij electronicaplanet.nl De 800W bleek niet leverbaar te zijn en werd me een 1200W exemplaar aangeboden voor dezelfde prijs, prima!

De specificaties:
Input: 10-14v
Output: 230v / 50Hz
Sinus ( Pure Sine Wave )
Power: 1200 Watt – Piek: 2400 Watt
Softstart
Low battery alarm: DC 10.5V
Schakelt automatische uit onder de 10 volt. ( accuspanning )
Efficiency: >90%
Verbruik stand-by: < 0.50A
Thermische beveiliging: 55┬░
Koeling d.m.v. Ventilatoren
Overspanning en kortsluit beveiliging.
Aluminium behuizing
CE & E Keurmerk
12 Maanden Garantie
p1010061.jpg

De omvormer heb ik in de toiletruimte opgehangen aan de wand en zit permanent aangesloten op de huishoudaccu.

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op woensdag 23 januari 2008 , Diversen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG