Zoals je eerder hebt kunnen lezen, heb ik laatst het dak opnieuw geschilderd. Nu was de rest van de bus aan de beurt.
De reden was puur om een stoerder uiterlijk te krijgen en de reparatieplekken niet zo in het oog te laten springen.
Eerdere epoxy-reparaties wilde ik in eerste instantie nog met plamuur afwerken, maar helaas was de leverancier daarvan nu net 2 weken op vakantie. Wachten? nee nee, er komen nu net 3 droge dagen aan en mijn ouders zijn met hun camper 6 weken naar finland en kan ik hun hoge carport mooi gebruiken..

Onze werkwijze is als volgt geweest:
Dag 1: (4 uur werk)- De bus gewassen.- Ontvet met een amoniakoplossing.- Emleem, koplampringen, reflectoren en achterlichtglaasjes verwijderen- Het geheel afplakken met tape (onderschat de tijd niet die hier voor nodig is!)- De bus was half wit/blauw (boven/onder). Het blauwe gedeelte hebben we in de grondverf gezet (grondverf voor buitentoepassingen)

Dag 2: (5 uur werk)- De eerste laag kleur is aangebracht met een lakroller en kwastje voor de hoekjes. Verf leek eerst goed te dekken, maar bij het drogen lijkt ie iets te krimpen waardoor een hier en daar miniscule gaatjes ontstaan.Ook zagen we een klein kleurverschil op het punt waar we aan een nieuw blik verf begonnen zijn. (letten op batchnummers dus, of van te voren al je verf mengen)

Dag 3: (3 uur werk)- De tweede laag kleur aangebracht. Van de 4 gekochte potten hadden we nog dik 2 potten, welke we eerst bij elkaar gemengd hebben om kleurverschil uit te sluiten. Het aanbrengen ging snel omdat het vooral roller-werk was. Veel hoekjes en kiertjes waren niet nodig of toch al bijna onzichtbaar. We bleken deze dag slechts 1 pot verf nodig gehad te hebben. De andere pot wordt een mooie ‘reparatie-pot’ die meteen op kleur is.De gebruikte verf is Histor 2-in-1 lak (grondverf&lak) op acrylbasis kleur ‘Klei’ (ofwel S5005-Y50R). Het is geen 2-componenten- of bootlak, dus kwa duurzaamheid zal het ook wat minder zijn.Uiteindelijk hebben we 3 potten a 0,75 liter opgemaakt a 20 euro p.st.

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op woensdag 23 januari 2008 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG