Nu was het dak gerepareerd en in een nieuwe verflaag gestoken. De rest an de bus is nu ook aan de beurt. Ik vind dat de bus met de blauw/wit combinatie iets te veel ‘tupperware camper’-uitstraling heeft. Ik wil een stoerdere kleur voor mijn bus, maar welke?
Ik heb een hoop, een hele hoop, foto’s bekeken op internet. Donkergroen vind ik wel mooi, maar dan lijkt het te veel op een legerbus, en dat is ie niet. Een tint bruin lijkt me dan wel wat, eens zoeken..

Uiteindelijk stuitte ik op een paar fotootjes (zie hieronder) waarvan er eentje wel uit sprong. De donkere tint op deze bus wil ik ook! Uiteindelijk is het me gelukt om contact op te nemen met de eigenaar, en deze heeft me het exacte verftype en kleurnummer doorgegeven;
“Sigma verf, S2U, Gloss, krasvaste hoogglanslak, kleurnummer 1019 Graubeige ral. Gr.”
Helaas was dit een veel te dure verf voor me (ik geloof 80 euro per potje) dus ben ik gaan zoeken naar een zelfde tint van een goedkopere soort.

De verf vond ik uiteindelijk bij Histor, 2-in-1 verf. De tint heet ‘klei’. Lees verder hierover in het volgende bericht.

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op woensdag 23 januari 2008 , Diversen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG