Bij de klus met de watertanks (zie vorig bericht) heb ik ook de waterpomp vervangen. Dit was eerst een simpel dompelpompje, wat op zich best goed kan werken, maar die van ons ws niet meer opperbest. De pomp liet toe dat na het pompen het water weer terug uit de slang de tank in liep. Hierdoor moest je vaak een seconde of 5 wachten voordat er daadwerkelijk water uit de kraan kwam. Ook het doseren van de waterstraal was niet mogelijk. Uiteindelijk heb ik deze pomp vervangen door een drukpomp, die de leiding continu onder druk houdt. een normale kraan kan dan gebruikt worden in plaats van een kraantje met een elektrische schakelaar erin. Draai je de kraan open, dan daalt de druk in de leiding en gaat de pomp automatisch werken. De pomp heb ik onder de bank aan de rechterzijde van de bus gemonteerd. Deze ruimte heb ik met goedkoop geluidsisolatiemateriaal van de bouwmarkt geisoleerd. Ik vond de pomp al behoorlijk stil, nu moet je echt je mond houden als je ‘m wilt horen.

De pomp heb ik via een zekering direkt aangesloten op de huishoudaccu. Wel met een schakelaar ertussen, want als de tank leeg raakt zal de pomp continu blijven lopen omdat deze de leiding niet meer onder druk kan zetten! Met de schakelaar kun de pomp dan uitschakelen.

De drukpomp is het type ‘Aqua 8′ van Fiamma, de voordeligste drukpomp bij de kampeermarkt voor ongeveer 70 euro. De pomp is er in twee versies, een van 7 l/minuut (heb ik) en een van 10 l/minuut. De laatste schijnt ook luidruchtiger te zijn!

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op donderdag 17 januari 2008 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG