Al direkt was duidelijk dat het interieur van de bus ons erg beviel. Hoewel ik een ingrijpende renovatie niet uit de weg zou gaan als dit het enige minpunt aan de bus geweest zou zijn. Alles zit op een prima plek in de bus en het gehele interieur is zeer robuust en professioneel gemonteerd, duidelijk een timmerman of scheepsbouwer aan het werk geweest. Enkele zaken zou ik zelf anders hebben aangepakt zodat het een en ander nog praktischer zou zijn, maar dat is iets voor later wellicht.

Het enige dat we zeker zouden veranderen is het vervangen van het vaste stapelbed door een 2 persoons dinette. We hebben immers geen kinderen en de doorgang van woonruimte naar de cabine kan zo een stuk breder en dus ruimtelijker en praktischer worden. Zo kunnen we desgewenst on bed laten liggen en zitten en eten in deze dinette.

Als voorbereiding en leuk tijdsverdrijf ben ik aan de slag gegaan met het 3D ontwerpprogramma van Google, SketchUp. Het is gratis te downloaden. De getoonde 3D tekeningen zijn hiermee gemaakt.

Snel werd met veel kracht en gereedschap het stapelbed verwijderd, wat nog niet meeviel. (Het gehele interieur is destijds eerst in de bus verankerd, en daarna zijn pas alle wanden geplaatst) Nadat het bovenste bed eruit was heb ik een deel van de cabinewand verwijderd die niet alleen uit hout bleek te bestaan maar ook uit de orginele stalen wand en een hoop glaswol. Een ontzettende ravage was het gevolg. Maar de volhouder wint en na deze sloopklus van een halve dag kon ik het onderste bed gaan aanpassen. Ik besloot de middensectie van het bed te verwijderen en het linker en rechter deel te laten zitten om als bankjes te gebruiken gezien de stevigheid van het geheel. Tot slot moest het geheel weer een beetje afgewerkt worden met hoekprofieltjes, plamuur en verf. Van de verf die in het interieur gebruikt was, stond nog een halve pot in de bus bij aankoop, dat was dus erg makkelijk. Uiteindelijk heb ik ook een nieuwe wand geplaatst bij de dinette en voorzien van een leuk behangetje.
Later bleek dat dik behang vochtig werd en los liet. Oorzaak was een kleine lekkage van de dakgoot. Deze moest dus zeker aangepakt worden. (Zie bericht over dakgootreparatie)

[SinglePic not found] dinette.jpg

Helaas heb ik geen fotootjes van de ravage, enkel van na de verbouwing.

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op woensdag 9 januari 2008 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG