Tijd om de zonnepanelen op het dakrek te monteren.
Ik heb 2 panelen van ieder 72Wp en 2 panelen van ieder 100Wp.
De 2 panelen van 72Wp komen nu in de lengterichting op het dak, voor die van 100Wp moet ik nog even puzzelen, en tevens, als ik deze erbij monteer dien ik ook een zwaardere laadregelaar te monteren. Iets voor later..

Ik heb beide panelen met aluminiumstrips aan elkaar gemaakt, daarna heb ik stukjes afgezaagd van een 15x15mm hoekprofiel, welke ik als montagebeugeltjes heb gebruikt.
Met RVS M5 boutjes heb ik alles vastgezet. Bij het dakrek kon ik niet overal een moertje onder krijgen. omdat het een gesloten stalen buis betrof. Ik heb daar gaten geboord van 4mm en een M5 draad erin getapt.
De dikke solarkabels lopen reeds vanaf de accu achter de wand- en dakbetimmering naar de montagedoos op het dak. Aansluiten hier was een eitje. De verbinding van de kabels is gemaakt dmv speciale MC4 solar stekkers.
De laadregelaar, een Steca PR1010, heb ik in de wand gemonteerd boven het controlepaneel.
De Steca is gemaakt om op de wand te monteren, maar dat vind ik lelijk.
Ik heb een inbouwlijst gemaakt met mijn 3d printer, zodat de lader netjes achter de wand gemonteerd kan worden

Deze inbouwlijst kan je hier downloaden:
http://www.thingiverse.com/thing:937769

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op woensdag 22 juli 2015 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG