Geen camperbusje zonder kussens op de bankjes natuurlijk, dus nu eindelijk fijn zitten!

IMG_1752
Ik was weer op zoek naar een fris kleurtje voor het interieur. Ik wilde iets anders dan de appeltjesgroene (gordijn-) stof van de kussens in de Hanomag. Ik kwam uit bij een warme oranje meubelstof, gevonden bij de Greef in Helmond.
Voor het schuimrubber heb ik online wat prijzen vergeleken en heb uiteindelijk schuimrubber besteld bij Schuimrubber enzo. Ik heb gekozen voor 10cm dik koudschuim in hardheid 35. Dit leent zich prima voor zowel zitten als liggen. Koudschuim heeft tevens een open structuur waardoor het beter vocht afvoert dan een conventioneel polyether schuim. Ook heb ik direct een Tricot kous meebesteld die ervoor zorgt dat de hoezen makkelijker over de kussen te schuiven zijn.
Hoewel ik zoveel mogelijk zelf wil maken in mijn bus, heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de ervaring met een naaimachine van mijn moeder, die uiteindelijk perfecte hoezen vervaardigde.

Het zitje in de 2 persoons dinette heeft een extra klein kussen, wat als armleuning dient. Dit kussen kan ook gebruikt worden om een klein 1 persoons bed te vormen van 1,70m samen met de omgedraaide bestuurdersstoel. Door de bestuurdersstoel half om te draaien kan er evt. ook een langer persoon liggen die dan met de voeten iets uitsteekt.

Omvallende kussens.
Uit ervaring weet ik dat rugkussens tijdens het rijden in een bus regelmatig omvallen. Het helpt al iets om de rugkussens achter de zitkussens te zetten i.p.v. erop, maar dan nog is de kans groot dat deze omvallen. Zoekende naar een nette oplossing heb ik een testje gedaan met magneetjes.
Dit werkt prima, het kussen klikt netjes vast en blijft staan, echter, omdat het magneetje aan een kant van het kussen zit kan ik het kussen nooit omdraaien in de toekomst.
Een tweede test met klitteband is het uiteindelijk geworden. Omdat de kussenstof een grove structuur heeft, hechten de haakjes van klitteband prima direct op de kussens. Door een strookje klitteband aan de wand te bevestigen, houdt deze de kussen prima op zijn plek.
De strookjes klitteband zijn nu nog zwart, ik ga hier binnenkort een mooi hoesje voor maken van de oranje stof.

Productlinkjes:
Magneetjes (Conrad)
Schuimrubber (Schuimrubber enzo)
Stof (De Greef)

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op zaterdag 20 juli 2013 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG