In mijn vorige bus had ik vinyl zeil op de vloer gelegd. Dit was vooral praktisch met de hond, maar ook nu zonder hond besluit ik weer voor vinyl te gaan. Het voelt ‘s ochtends wel koud aan je blote voeten, maar het is o zo makkelijk schoon te houden. Met een zachte bezem veeg je vuil en zand zo naar buiten. Hardnekkig vuil kan je met een natte dweil verwijderen.

Ik heb zitten twijfelen of ik weer voor het zwartwit geblokte patroon zou gaan, net als in de Hanomag  maar kwam iets anders leuks tegen wat goed bij de rest van het interieur past. Bij Leenbakker vond ik vinyl met een lichtgrijs/witte planken design. Ik heb 2 lengtemeters gekocht (4 meter breed) wat exact genoeg is voor het woondeel van de camper. De cabine leg ik wellicht met reststukken, dat beslis ik later nog.

Meteen het vinyl uitrollen en op maat maken in de bus zelf gaat nooit lukken. Ik heb daarom eerst een mal gemaakt van stucloper die ik nog had liggen. Zo heb ik me al snijdend,knippend en plakkend een weg door de bus gewerkt. Hierna de mal in zijn geheel uitgenomen en op de vloer in de woonkamer gelegd en vastgetaped op de uitgerolde rol vinyl. (beide ondersteboven zodat ik op de onderkant van het vinyl kon aftekenen)
Na het aftekenen liet het vinyl zich verbazend strak snijden en knippen, wat uiteindelijk tot een erg strak resultaat heeft geleid in de bus. De vloer ligt geheel los maar tot op de mm precies langs alle randen. Ik ben helemaal tevreden!

Update 28-5-2013:
Ook de cabinevloer heeft nu vinyl gekregen van de reststukken van de vloer in het woondeel. De orginele rubberen ondervloer in de cabine is helaas in slechte staat. Er zat overal bitumen opgeplakt en de vloer ligt niet strak. Ik heb deze echter wel laten liggen omdat het een hoop doet voor de geluidsdemping. (4 extra fotootjes in onderstaande gallery)

Post over het leggen van de ondervloer, klik hier

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op donderdag 16 mei 2013 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG