In mijn eerdere topic over de cabineverlichting liet ik reeds een ontwerp zien voor een ‘organiser’ voor op de motorkist.
Normaal slingeren hier bonnetjes, pennen, raamzeem, schroefjes etc. rond en het zou fijn zijn om deze kleine spulletjes wat beter te kunnen opbergen.
Dus daad bij het woord gevoegd en de organiser nu ook echt gemaakt.
In het vak rechtsachter zit een blok Xtrem van 4cm dikte. Hierin zitten enkele gaten voor pennen en een aantal sleufjes voor sleutels e.d.
Het hoge gedeelte valt net achter de neergeklapte dashboardklep, waardoor de voorste vakjes ook enigzins verlicht worden door de groene LED verlichting ‘s avonds.
Als de klep open staat, worden ale vakjes verlicht.
Om de klep open te laten staan heb ik nog een “klepschuif”(?) gemonteerd. Zonder deze blijft de klep enkel open staan als deze geheel rechtop staat en je eerst de kachelkabels een beetje meer ruimte geeft door eraan te trekken.
Dat ik zo’n ding niet eerder heb gemaakt (ook in mijn vorige bus).. Klein klusje, een hoop gemak!

Nu wordt het langzaam ook tijd om het dashboard zelf eens netjes te maken, de gaten in de klep te dichten en het dashboard in een lichtere kleur te spuiten zoals bij de Hanomag. Dit moet nog wel even wachten tot de temperatuur weer wat hoger wordt.

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op zondag 17 februari 2013 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG