Ik heb natuurlijk zitten puzzelen hoe ik de indeling van mijn bus straks wil hebben. Om de ruimte zo efficient mogelijk te benutten, ga ik de bestuurdersstoel draaibaar maken, zodat deze bij de zithoek/dinette betrokken wordt.
Op Marktplaats vond ik een goedkope en eenvoudig draaiconsole welke ik heb aangepast voor gebruik op de accubak. Hiertoe moest de onderste plaat een stuk verbreedt worden. De bovenste (draaiende) plaat moest ook een stuk breder om de rails op de juiste breedte te kunnen monteren zodat de standaard Mercedes stoel onaangepast erin geschoven kon worden.

Ook heb ik meteen scharnieren aan de rechterzijde gemaakt waarmee de stoel eenvoudig te kantelen is waardoor snel toegang verkregen kan worden tot de accu’s. Een tweetal ‘kistsluitingen’ zijn aan de linker zijde gemonteerd.

Update: Nadat de console gemonteerd was bleek deze te veel door te buigen onder belasting. Ik heb de boven- en onderplaat vervolgens verstevigd met extra stalen strips. Helaas zorgde dit voor een aardige gewichtstoename voor de toch al zwaar uitgevallen console.

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op donderdag 24 maart 2011 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG