Ik heb ervoor gekozen om paneeldeurtjes te maken. Deurtjes maken door een plaat op de juiste maat te zagen kan natuurlijk ook, maar paneeldeurtjes maken het mogelijk een stevig deurtje te maken met weinig gewicht; Dikkere lijsten met een dunne plaat erin.
De platen zaag ik uit al het 6mm populierenmultiplex wat ik nog heb liggen. Voor de lijst heb ik gekozen ik voor 35x12mm balkjes van geschaafd vuren waarvan ik ruim 35 meter nodig had.

Als voorbereiding voor de klus om snel en foutloos te werken heb ik een overzicht gemaakt in Excel.
Hierop heb ik alle deurtjes een letter gegeven. Bij elk deurtje hoef ik enkel de hoogte en breedte in te vullen waarna de grootte van de platen en lengte van de lijstbalkjes automatisch berekend wordt aan de hand van enkele parameters (dikte balkjes, inval van plaat in lijst en veiligheidsmarge)
Het overzicht print ik uit en hang ik op tijdens het zagen waarna ik elk stukje markeer en ‘afvink’ op de lijst.

Download het Excel sheet hier

Om de groeven netjes te frezen heb ik een klein bovenfreestafeltje (Ferm FRT-150N) aangeschaft, zodat ik alle balkjes een voor een kan doorvoeren. Het tafeltje blijkt echter niet geheel aan de verwachtingen te voldoen (ik weet dat het een goedkoop ding is, dus mag ik niet te veel zeuren) :

- Na montage van de bovenfrees onder het tafeltje passen de rode pasringetjes niet meer in het gat zonder de clipjes eraf te snijden, zodat ik de ring met een stukje tape moet vastmaken.
- De ‘fence’ blijkt niet geheel vlak te zijn. Ik heb later een stuk MDF hierop geklemd.
- De stofafzuigopening verstopte regelmatig omdat er een roostertje in gemaakt was. (Waarom!?) Ik heb de spijltjes eruit gebroken en toen ging het prima.

De hoogte van de door mij gebruikte bovenfrees bleek niet strak genoeg te vergrendelen zodat de freeshoogte langzaam zakte. Ik heb met enkele aluminium strips en een stuk draadeind een van bovenaf verstelbare hoogteversteller gemaakt die prima bleek te werken. (later heb ik de boel omgedraaid, de vlindermoer aan de onderkant, zodat ik ook de kanten van de deurtjes kon frezen)
Voor de groeven van 6mm te frezen gebruikte ik een standaard 6mm freesje, maar dat bleek niet te werken. Het zaagsel werd niet goed afgevoerd zodat de boel ‘verstopte’. Ik heb toen een schijffreesje gekocht van 6mm, waarna het vele malen sneller en netter ging.

De deurtjes heb ik met voldoende lijm in elkaar gezet en vervolgens waar nodig geplamuurd(spleetjes) en strak geschuurd, om vervolgens de buitenste rand van de deurtjes af te ronden met een kwartrondfreesje.

De bovenkastdeurtjes ga ik ophangen met mignon scharnieren, die ik goedkoop gevonden heb bij toolstation.nl (slechts 1,19 euro per stuk!) De normale deurtjes worden opgehangen met kleine paumelle-scharnieren.

bij het rondfrezen van de randen van de deurtjes blokkeerde de bovenfrees ineens.. Helaas, bovenfrees overleden :-( Kon het werk aan de deurtjes pas weer hervatten na de aankoop van een nieuwe bovenfrees.
Aan de achterzijde van de deurtjes voor de bovenkastjes waar de scharnieren gemonteerd worden heb ik een extra strip hout gelijmd, op de scharnieren een groter steunvlak te geven.

De deurtjes in de bus monteren zal moeten wachten tot het voorjaar. Ik moet in enkele kastjes extra steunbalkjes lijmen voor montage van de scharnieren, en houtlijm werkt niet goed in de kou..

Linkjes:

Bovenfreestafeltje
Schijffreesje
Mignon scharnieren

Post to Twitter Post to Facebook Send Gmail

Geplaatst op zaterdag 8 december 2012 , Klussen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG