Na het aanpassen van het dakrek, zie eerder topic, kon ik het rek niet plaatsen omdat ik de dakgootklemmetjes te goed had opgeborgen (lees; kwijt was)
Inmiddels zijn ze terecht gelukkig en heb ik mijn dakrek op de bus geplaatst. … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op zondag 25 november 2012 , Diversen

Per toeval kwam ik deze mooie klassieke Opel Blitz-en tegen aan het kanaal. … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op zaterdag 16 juni 2012 , Diversen

De standaard wielmaat van een 508 (en overige Dusseldorfers) is 16 inch.
Mijn 508 heeft de grotere 17,5 inch wielen. Een grotere rolomtrek betekent dat de motor rustiger kan draaien met dezelfde voertuigsnelheid, of met hetzelfde motortoerental een iets hogere snelheid gehaald kan worden.
Dat laatste is erg fijn voor de snelweg aangezien ik normaal 85 km/h rijd en dus met regelmaat door vrachtwagens ingehaald wordt. … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op donderdag 9 februari 2012 , Diversen

Winter.. Omdat ik geen overdekte stalling of schuur heb waar ik de bus kan binnen rijden ben ik afhankelijk van het weer voor het klussen in buitenlucht. Door de nattigheid en de kou staat dit nu op een laag pitje.
Tijd voor wat voorbereidend werk binnen bij de kachel :-) … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op donderdag 5 januari 2012 , Diversen

2011-04-20 16.20.52 In april ben ik naar het voorjaarsweekend van Dubbellucht geweest. Hier heb ik de Hanomag te koop gezet. … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op woensdag 20 april 2011 , Diversen

Mijn trouwe Hanomag is gewassen en klaar om verkocht te worden.
Even een serie foto’s gemaakt ter ondersteuning van de verkoop. … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op woensdag 6 april 2011 , Diversen

Natuurlijk verdiende de Hanomag een wasbeurt voordat ik deze ging verkopen.
En dat was nodig! … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op woensdag 23 maart 2011 , Diversen

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar uiteindelijk heb ik de koop kunnen sluiten en ben ik eigenaar van de eerder bezichtigde bus. … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op zaterdag 12 februari 2011 , Diversen

Het is even stil geweest op mijn website. In mijn leven zijn een aantal rigoreuze veranderingen geweest waardoor ik een tijdje niet zo veel bezig ben geweest met mijn bus en de website. … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op maandag 17 januari 2011 , Diversen

Al lang is een zonnepaneel een wens van me geweest. Gratis energie die bovendien geen schade aan het milieu aanricht. Tot op heden wachtte ik nog steeds totdat zonnepanelen zodanig in prijs zouden zakken zodat ze voor mij betaalbaar zouden worden. … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op woensdag 31 december 2008 , Diversen

Het was weer APK-tijd. Omdat mijn vaste APK adresje op vakantie was en ik hier echt op wilde wachten, heb ik een paar weekjes zonder APK gereden – oeps -. … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op zaterdag 23 augustus 2008 , Diversen

In het winter-seizoen 2007-2008 gaan we in Oostenrijk een chalet runnen voor een nederlandse organisatie. De bus gaat natuurlijk mee, maar niet zonder sneeuwkettingen! … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op donderdag 24 januari 2008 , Diversen

Het is belangrijk dat je accu’s in goede conditie blijven. Normaal zullen de accu’s door de dynamo worden bijgeladen, maar toch zijn er voor mij redenen om te kiezen voor een extra losse acculader: … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op woensdag 23 januari 2008 , Diversen

Ik heb lang gedacht dat ik zo’n ding nooit zou aanschaffen. Ik wilde alles op 12 Volt laten draaien in mijn bus. Toch ben ik daar wel op terug gekomen. Voor veel dingen zijn wel 12 volt oplossingen te vinden, maar die kosten weer veel geld. Ook kun je af en toe ineens een 220 volt apparaat bij je hebben die je toch heel even graag zou willen aansluiten.
Neem nu bijvoorbeeld het accu-ladertje voor een digitale fotocamera. Een 12 volt variant heb ik nog niet gezien. … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op woensdag 23 januari 2008 , Diversen

Helaas helaas, onze bus is reeds drie maal het slachtoffer geweest van een onverlaat die het niet kon laten om een kinderkrabbel te zetten op onze bus. De eerste maal was onze bus nog wit en de krabbel klein. Ik had vanalles geprobeerd, maar kreeg de tekening niet weg. … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op woensdag 23 januari 2008 , Diversen

Nu was het dak gerepareerd en in een nieuwe verflaag gestoken. De rest an de bus is nu ook aan de beurt. Ik vind dat de bus met de blauw/wit combinatie iets te veel ‘tupperware camper’-uitstraling heeft. Ik wil een stoerdere kleur voor mijn bus, maar welke? … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op woensdag 23 januari 2008 , Diversen

Voor het woongedeelte is een aparte accu aanwezig die o.a. de waterpomp en diverse lampjes van stroom voorziet. Zo kan het nooit voorkomen dat je ‘s ochtends niet meer kan starten omdat je de hele nacht wat lampen hebt laten branden. … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op donderdag 10 januari 2008 , Diversen

Toen ik besloot een bus te gaan aanschaffen, heb ik de volgende tekeningen gebruikt om te bepalen welke lengte het beste bij mijn wensen zou passen. Omdat ik hier waarschijnlijk een hoop mensen een plezier mee doe, kun je ze hieronder downloaden. … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op donderdag 10 januari 2008 , Diversen

Inmiddels hebben we onze bus al anderhalf jaar. Tijd om eens wat over onze bus te delen met andere busrijders, -klussers en -sleutelaars. Tijd dus voor een website. … Lees het gehele bericht »

Geplaatst op maandag 7 januari 2008 , Diversen

508 website
RSS.

508

Mercedes L508DG